Solcreme uden børnebrok

5 (fantastiske) fif til at blive solklar i en fart - helt uden børnebrok!

 

Sådan beskytter du bedst – og lettest – dit barn i solen

Det der med, at vi skal bruge solcreme, har vi efterhånden ret godt styr på. Altså i hvert fald, når det kommer til os selv. Det er lidt noget andet med vores børn. Både fordi børnene ofte tager flugten, når det er tid til solcreme, og også fordi vi forældre af og til glemmer det i en travl hverdag inden aflevering i skole eller institution. Så hvordan gør man lige solcremeindsmøringen sjovere og hurtigere, så du uden alt for meget ballade kan være sikker på, at dit barn får den rette solbeskyttelse? Få fem gode forslag og fif lige her. 

Gør solcreme til en leg - 5 fif

Mange børn synes, at det der med at blive smurt ind i solcreme er ret så irriterende. Faktisk viser en ny undersøgelse foretaget af Epinion for Børneulykkesfonden og Derma, at hele 29 % af børnene ikke bryder sig om at få solcreme på*. Både fordi det klistrer lidt, men også fordi det forstyrrer, når man nu lige var på vej ud at lege politi og røvere. Her er fem fif til at gøre det sjovere at få solcreme på.

1. Lad dit barn være med

Mange børn stejler over, at solcreme er endnu en af de ting, de bliver pålagt, og som de ikke selv har medbestemmelse over. Så prøv at se, om ikke du kan inddrage barnet og give det følelsen af ansvar for at få solcreme på. Måske kan du lade dit barn smøre dig eller sig selv ind på noget af kroppen, mens du tager resten. Her er det vigtigt at vælge nogle solplejeprodukter, som er børnevenlige og lette at håndtere for barnet, så det får en succesoplevelse. Prøv fx Derma Sun Kids Sollotion Roll-On, som føles sjov, når man ruller den hen over huden, så dit barn let selv kan hjælpe til med at blive smurt ind. På den måde bliver krudtuglerne ikke utålmodige, inden hele kroppen er smurt ind, og derefter kan barnet trygt og solbeskyttet kaste sig ud i leg og sjov i solen. Du kan også sørge for at have en solcreme stående med en pumpe, som er let at håndtere for et barn, fx Derma Sun Kids Sollotion SPF 30, der oven i købet er kåret Bedst i test af Tænk. De fleste børn vokser med ansvar, så måske vil dit barn i højere grad tage ejerskab over egen solbeskyttelse, hvis du inddrager barnet selv i processen. 

*Kilde: Opinionsundersøgelse foretaget for Børneulykkesfonden og Derma i 2022
Solcreme uden børnebrok med Derma Sun Kids roll-on
Solcreme til børn med praktisk spray
Solcreme uden fedtede fingre - brug solstift

2. Udnævn dit barn til solkaptajn i solpatruljen

Det der med ansvar fungerer måske ikke for alle børn, men leg er til gengæld noget, der appellerer til langt de fleste små energibomber. Så vær kreativ. Prøv at se, om ikke det kan gøre rutinen omkring indsmøring af solcreme til noget sjovt og hyggeligt, hvis det bliver en prestigefyldt opgave. Giv fx dit barn en sej kaptajnkasket på, når det er tid til at blive smurt ind. Og giv ham eller hende titlen som solkaptajn, der har ansvar for, at hele familien (aka. solpatruljen) bliver smurt ind og parerer ordrer. 

3. Tegn sjove solfigurer, og leg gætteleg

En anden god leg til at få indsmøringen til at køre kan være at lege en slags gætteleg. Bed dit barn lukke øjnene, og tegn med en tynd stråle solcreme en figur eller et symbol på barnets hud, som barnet så skal gætte, hvad er, mens du smører solcremen grundigt ud. Gentag evt. legen flere gange, til hele kroppen er smurt grundigt ind. Er dit barn lidt ældre, kan du endda skrive små hyggeligt ord med solcreme, som barnet så skal gætte. Så får I endda slået to fluer med et smæk.  

;

4. Optjen point

Det kan også være, at belønning er vejen frem hjemme hos jer. Du kan fx lave et flot diplom, som dit barn kan klistre et nyt fint klistermærke på, hver gang barnet er blevet smurt ind og er klar til dagens strabadser. Hæng diplomet op på barnets værelse, på køleskabet eller et andet sted, hvor det hænger synligt fremme, og hvor barnet nemt kan gå og beundre alle de flotte klistermærker, som det har optjent. 

5. Leg og lær med Sille Solhelt

Selv om solcreme ofte er noget, der skal overstås i en fart i en travl hverdag, er det en god investering at tage dig tid til at gøre indsmøringen til noget rart – for både dit barn og dig selv. Dit barn bliver nemlig hurtigt påvirket, hvis du er stresset. Lav det derfor til en hyggestund at få solcreme på. Lad fx dit barn sidde med en god bog, et spil eller iPad imens. Dit barn kan fx læse den søde historie om Sille Solhelt eller spille det sjove SolSikker-vendespil på solsikker.com. Her lærer dit barn samtidig om de tre gode solråd: skygge, solhat, solcreme. Win-win! Se mere på www.solsikker.com.

Eller find på noget helt, helt andet, der gør det sjovt og hyggeligt at få solcreme på. Det er kun fantasien (og tiden), der sætter grænser. 

Smører du dit barn korrekt ind i solcreme?

Når dit barn opholder sig i solen, skal han eller hun altid smøres godt ind i solcreme for at undgå at blive rød og forbrændt. Ifølge Kræftens Bekæmpelse smører mange forældre dog med for lidt solcreme og for sjældent, og så beskytter solcremen ikke længere mod solens stråler. Følg derfor disse råd for at sikre optimal beskyttelse, og husk altid, at solcreme ikke betyder, at man kan opholde sig i solen uden omtanke. Husk de tre gode solråd: skygge, solhat, solcreme. 

Guide: Smør dit barn rigtigt ind i solcreme


• Smør dit barn med rigeligt vandfast solcreme
• Brug en håndfuld solcreme pr. krop
• Smør dit barn ind 15-30 min., før dit barn skal ud at lege
• Smør ad to omgange, så det samlede lag solcreme bliver tykkere, og der bliver færre helligdage
• Smør på ny, hvis dit barn har badet eller svedt
• Vælg en bredspektret solcreme, der beskytter mod både UVA- og UVB-stråling
• Vælg en solcreme, der er Svanemærket, uparfumeret og allergideklareret
 
Find flere gode råd på https://derma.dk/faq/solcreme/gode-solraad.

Læs også om at vælg den rette solfaktor til dit barn, og undgå unødig kemi. 

Vælg solcreme, der er allergivenlig, Svanemærket og fri for parfume og unødig kemi

En ting er, hvordan du får dit barn smurt ind, noget andet er, hvordan du bedst muligt sørger for at passe på barnets sundhed ved at minimere risikoen for allergi. Sørg altid for at vælge en solcreme, som er fri for parfume, så du minimerer risikoen for allergi, og gå efter solcreme, som har allergimærkningerne i orden. Alle produkterne i Derma Sun-serien er certificeret med både AllergyCertified og Asthma Allergy Nordic. De to mærkninger er din garanti for, at produktet ikke indeholder parfume eller andre allergifremkaldende stoffer. Endelig er det en god idé at vælge solbeskyttelse, der bærer det nordiske Svanemærke. Så ved du nemlig, at produktet belaster miljøet mindst muligt. Dermas solplejeprodukter er alle Svanemærket og dermed både hav- og koralvenlige, så du uden bekymring kan smøre dine børn ind i Dermas solcremer, inden de hopper i vandet eller kaster sig ud i dagens snorkletur på ferien. Svanemærket er desuden din sikkerhed for, at solcremen tager hensyn til dit barns sundhed ved at være helt fri stoffer på EU's liste over stoffer mistænkt for at være hormonforstyrrende. 

Hvis du er en af dem der kæmper med at få smurt solcreme på børnene, så skal du prøve Derma. Derma solcremerne absorberes hurtigt, så det hele går meget nemmere. En af vores klare favoritter er Dermas Kids Sollotion SPF30, som også er kåret som bedst i test.

Solprodukterne er allergi- og svanemærkede og specielt udviklet til børns sarte hud - uden parfume og anden unødig kemi. Derma er klart mit go-to-mærke og et trygt valg, når vi skal beskytte os i solen.” 
@ janniestoffer, mor til Ella

Derma Sun - ren, certificeret solcreme til hele familien

Derma har et bredt sortiment af certificeret solcremer til hele familien – uden parfume og anden unødig kemi. Solcremerne er samtidig meget vandfaste og beskytter effektivt mod UVA og UVB. De er lette i konsistensen og trænger hurtigt ind i huden uden at fedte. Se alle her.

Læs også: