Hvorfor bliver mit tøj farvet gult af jeres solcreme?


Har du været uheldig at få dit tøj farvet gult af solcreme? Her får du en forklaring på, hvorfor solcreme efterlader pletter og misfarver tøj.

Alle solcremer indeholder enten fysiske eller kemiske filtre, og det er solfiltrene i solcreme, der farver tøj, håndklæder og sengetøj. Det er et kendt problem, at UV-filtre i solcreme kan give pletter på tøjet. Det gælder alle solprodukter, der indeholder beskyttelse mod UVA- og UVB-stråler.

De kemiske UV-filtre er gule i farven, og det er farven på filtrene, der efterlader de gule pletter på tøj. De fysiske filtre er hvide, og det giver hvidlige pletter på tøjet, alt afhængig af tekstil.

Jo højere faktor, jo mere solfilter er der i produktet, og jo større risiko er der for pletter. Vi anbefaler selvfølgelig, at du bruger den faktor, som passer til din hud og dit behov og følger de gode råd nedenfor for at minimere risikoen for solcreme-pletter på tøjet.

Hvad kan du gøre for at undgå solcreme-pletter på tøjet?

Vær ekstra påpasselig, når du smører dig med solcreme, og lad solcremen trænge helt ind i huden, inden du tager tøj på! Og pas især på de lyse tekstiler. Vask solcremen af igen, inden du går i seng, så du undgår, at det smitter af på sengetøjet. Og husk at vaske hænder efter du har påført solcremen.

Er uheldet ude, giver vi nedenfor vores bedste råd til, hvordan du bedst kommer de drilske pletter til livs.

Læs her:
Hvordan vasker jeg tøj farvet af solcreme?

Tjek også:

;