Hvad er et solfilter?


Et solfilter beskytter dig mod solens skadelige UV-stråler, og de laves i to udgaver: Som fysiske og kemiske filtre eller en kombination.

Fysiske (også kaldet mineralske) solfiltre lægger sig oven på huden som en hinde, der beskytter huden ved at absorbere, sprede og reflektere UV-strålerne. Solcremer med fysiske solfiltre kan være lidt svære at smøre ud og efterlader typisk huden med et hvidligt skær.

Titaniumdioxid er det eneste fysiske solfilter, der er tilladt af Svanen, og er det solfilter, der bruges i Derma Eco Baby Sollotion SPF 30, som er den eneste solcreme i Dermas sortiment med fysisk filter. I Derma Eco Baby Sollotion SPF 30 er Titaniumdioxid på ikke-nanoform, da Ecocert COSMOS ikke tillader nano.

Kemiske/organiske solfiltre kan ikke ses. De lægger sig i de yderste hudlag og absorberer UV-strålerne. Sammen med Asthma Allergy Nordic, AllergyCertified og Svanemærket har Derma valgt de solfiltre, der er mest skånsomme i forhold til sundhed og miljø.

Kemiske/organiske solfiltre anvendt i Dermas produkter: 
• Ethylhexyl Triazone
• Bis-Ethylhexyloxyphenol Methoxyphenyl Triazine
• Diethylhexyl Butamido Triazone
• Diethylamino Hydroxybenzoyl Hexyl Benzoate.

Undgå!
• Solfiltret 4-MBC (4-methylbenzylidenecamphor) er under mistanke for at være hormonforstyrrende, og det frarådes til gravide, ammende og børn under 12 år. I Danmark kan man ikke købe solcreme med 4-MBC, men det sælges stadig i udlandet.

• Solfiltret Octocrylene kan give allergi hos børn, så vælg en solcreme uden.

Tjek også: