Er økologisk hudpleje sundere end ikke-økologisk?


Det korte svar er nej – det har faktisk ingenting med hinanden at gøre, når vi taler hudplejeprodukter, men økologi er godt for miljøet, og derfor bærer flere af Dermas produkter også den økologiske Ecocert/COSMOS-certificering.

Økologiske fødevarer er sundere

Med fødevarer forholder det sig anderledes, og det kan være svært som forbruger at skille tingene ad. Fødevarer, der ikke indeholder rester af sprøjtegifte (økologiske) er formentlig sundere end det modsatte – det er de fleste efterhånden enige om. Men hudplejeprodukter er ikke nødvendigvis sundere for dig, fordi indholdet er dyrket økologisk, selvom miljøet uden tvivl har gavn af det.

Et certificeret sundt valg

Sundhed for huden handler om at undgå stoffer, der er mistænkt for at være kræftfremkaldende (det sikrer Kosmetiklovgivningen), hormonforstyrrende (det sikrer Svanemærket og AllergyCertified), kan give irritation eller allergi (det sikrer Asthma Allergy Nordic og AllergyCertified). Kombinationen af Svanemærket, Asthma Allergy Nordic og AllergyCertified på emballagen er altså stærk, og du kan som forbruger være sikker på, at samtlige ingredienser er gennemgået og vurderet for at skåne din sundhed.