COSMOS: Økologisk certificeret hudpleje


COSMOS (COSMetic Organic Standard) er en fælles europæisk standard for økologisk kosmetik, der i dag bruges i mere end 45 lande. Bag COSMOS står fem økologiske mærkningsordninger, der er gået sammen om at skabe ét fælles økologimærke, som skal hjælpe forbrugerne i deres søgen efter økologisk kosmetik. Ecocert står for administration af denne mærkningsordning, og derfor hedder mærket: Ecocert COSMOS.

Ecocert COSMOS certificerer både økologisk kosmetik (COSMOS Organic) og naturlig kosmetik (COSMOS Natural). Alle Dermas COSMOS-certificerede produkter er certificeret efter Ecocert COSMOS Organic, den skrappeste af de to. For at opnå COSMOS Organic-mærket skal 95% af produktets plantebaserede ingredienser være økologiske, og minimum 20% af produktet skal være økologisk, dog kun 10% i produkter, der vaskes af huden. Et COSMOS Natural-produkt er naturligt, men evt. økologisk indhold må ikke fremhæves (anprises). 

Derudover har COSMOS-standarden særlige miljøstandarder for emballage og produktion og stiller krav om, at produkterne skal være helt fri for syntetiske parfume- og farvestoffer, nanopartikler og parabener.

Så når du vælger et COSMOS-certificeret hudplejeprodukt fra Derma, er det et ja til miljøet og vores fælles natur og et nej til unødig kemi.  

Se udvalget af alle vores økologisk certificerede produkter.