Solcreme – bedst i test
 

Hvilken solcreme er Bedst i test og beskytter dig mod solens skadelige stråler, men også mod fedteri og unødig kemi? Find de bedste solcremer i Forbrugerrådet Tænks solcremetest og undgå solcremer, der ikke beskytter, som de skal.

Vi ved alle sammen, at solcreme først og fremmest skal beskytte vores hud mod at blive forbrændt. Derfor er det selvfølgelig helt afgørende, at solcremen lever op til den angivne faktor eller SPF på emballagen. Men det er ikke nok, at din solcreme beskytter effektivt mod solens skadelige stråler. Den skal også beskytte dig og miljøet mod unødig kemi og være nem at påføre uden at fedte.

Heldigvis har Forbrugerrådet Tænk gjort det nemt for dig at vælge den bedste solcreme, når de hvert år tester solcreme og kårer de bedste.

Derma - solcreme der ikke fedter
Bedste solcreme - SPF15 fra Derma
Derma solcreme - her er de bedste

Hvad undersøger Forbrugerrådet Tænk, når de tester solcremer?

Forbrugerrådet Tænk er en medlemsorganisation og en NGO, som arbejder for at gøre det sikkert for dig at være forbruger i Danmark. Hvert år tester Tænk et hav af solcremer for alt det, som en optimal solcreme skal kunne, og kårer herefter de bedste solcremer. Alt sammen for at hjælpe dig til at træffe det bedste valg, når du står foran det enorme udvalg af solcremer på hylden, der hvor du køber solcreme. Men for at vide, hvad Bedst i Test-logoet egentlig er en garanti for, kræver det naturligvis, at du ved, hvad der skal til for at opnå lige præcis den udmærkelse.

Nedenfor kan du se, hvilke fem områder, Forbrugerrådet Tænk kigger på i deres produkttests.

1) Din solcreme skal beskytte dig mod både UVA- og UVB-stråler

En tilstrækkelig beskyttelse mod solens stråler sker kun, hvis solcremen beskytter mod både UVA- og UVB-strålerne, som kan forårsage solskader og i værste fald give hudkræft. Forbrugerrådet Tænk tester derfor solcremernes effekt på begge slags stråler. Læs mere om: Hvad betyder UV-A og UV-B?

En lille huskeregel:
UV(A) = Aldring (af huden)
UV(B) = Brændt (solskoldet)

2) Det skal føles behageligt at tage solcreme på

Selvom solcremens vigtigste funktion er at beskytte os mod at blive forbrændt, er det også vigtigt, at solcremen føles behagelig på huden – præcis som al anden hudpleje.

Det gælder om at finde en solcreme, som man – uanset om det er til en selv eller ens barn – har det godt med at påføre. For så får man den brugt. Solcreme, der ikke føles behagelig, har vi tendens til enten at glemme eller være for fedtede med.

Forbrugerrådet Tænk kigger derfor også på, om solcremen er nem at smøre ud, om den hvidter eller fedter, og hvor godt og hvor hurtigt den absorberes af huden.

En krop en håndfuld
Smør rigeligt
Derma - solcreme der ikke fedter

3) Emballagen skal være brugervenlig, så det er let at afkode certificeringer og anvendelse

Én ting er en god solcreme, noget andet er, at den skal bruges korrekt, før end du opnår den rette beskyttelse. Derfor er tydelig brugsvejledning og certificeringer på emballagen særligt vigtigt, når det kommer til solcreme. Certificeringer er nemlig dine pejlemærker som forbruger, fordi de på hver deres område stiller kritiske krav til indholdsstoffer. 

Du kan læse meget mere om de forskellige certificeringer, som Dermas solcremer bærer lige her.

Derma Sun certificeringer

4) En solcreme skal beskytte dig og miljøet mod unødig kemi

Forbrugerrådet Tænk kigger desuden på, om solcremerne indeholder problematiske indholdsstoffer, både i forhold til din sundhed, men også i forhold til miljøet.

Forbrugerrådet Tænk tjekker altså produktet for både sundhedsskadelige stoffer i form af hormonforstyrrende og allergifremkaldende stoffer, men de vurderer også produktet i forhold til miljøproblematiske stoffer for at sikre, at produktet belaster naturen mindst muligt.

Vil du være sikker på at vælge den unødige kemi fra, kan du gå efter miljø- og sundhedsmærket Svanemærket og allergicertificeringerne AllergyCertified og Asthma Allergy Nordic. Dermas solprodukter bærer alle tre certificeringer, og du kan læse mere om, hvad de står for her.

Miljøvenlig solcreme fra Derma

5) Havet omkring os skal passes på! Derfor skal din solcreme være hav- og koralvenlig

En af de ting, som bl.a. går ind under betegnelsen miljøproblematiske stoffer, er kemikaliet Oxybenzone, som anvendes som UV-filter i over 3.500 solcremer. Oxybenzone er nemlig skadeligt for havets økosystem og de dyr, planter og organismer, der lever i havet. Så vil du være sikker på at værne om de danske rødspætter samt de smukke koraller, når du rejser til mere eksotiske himmelstrøg, så smør dig ind i en solcreme uden Oxybenzone, inden du hopper i bølgen blå. Læs mere om valg af hav- og koralvenlig solcreme her.

Alle Derma Sun-produkter er naturligvis fri for Oxybenzone. De er nemlig certificeret med Svanemærket og er dermed det trygge valg for dig, der vil passe godt på vores havmiljø. Svanemærket er din garanti for, at solcremen forurener mindst muligt og ikke indeholder kendte miljøbelastende stoffer, inkl. Oxybenzone. 

Solcremetest – her er de bedste

I den nyeste solcremetest har Forbrugerrådet Tænk testet solcreme med faktor 30 og har kåret Derma Sollotion SPF30 til Bedst i test sammen med Derma Kids Sollotion SPF30 som den bedste solcreme til børn. Begge solcremer lever nemlig op til alle fem kriterier fra Forbrugerrådet Tænk – og mere til. Det samme gør Derma Sollotion SPF15, som er kåret Bedst i test de seneste fire år.

Dermas solcremer er testet vandfaste og med optimal beskyttelse mod solens skadelige UVA- og UVB-stråler. De er tilmed nemme at påføre og absorberes hurtigt uden at fedte eller hvidte. Derma Sollotion SPF 15 og 30 indeholder derudover fugtgivende glycerin, E-vitamin og olier, der gør huden smidig og blød og beskytter mod udtørring. Og så bærer solcremerne tydelig brugsanvisning og alle de certificeringer, som garanterer et kvalitetsproduktet, som ikke kun beskytter effektivt mod solens stråler, men også mod unødig kemi.

Solcremerne fra Derma er Svanemærket – og dermed hav- og koralvenlige. De er samtidig AllergyCertified og anbefalet af Asthma Allergy Nordic og uden parfume og minimerer derved risikoen for allergiske reaktioner og hudirritationer. Dertil kommer, at de er 100 % veganske og certificeret med Vegan Societys lille solsikke, som er din garanti for, at produkterne er helt fri for animalske indholdsstoffer.

Med Tænks Bedst i test-vurdering er Dermas solcremer altså et trygt og godt valg, når du skal vælge solcreme.

Bedste solcreme til børn SPF30 - Derma Bedst i test

Bedst i test - igen, igen

Faktisk er det ikke første gang, at en af Dermas solcremer vinder titlen Bedst i test.

I 2016, 2017 og 2018 blev Derma Sollotion SPF30 kåret Bedst i test og nu igen i 2023, hvor Derma Kids Sollotion SPF30 også er kåret Bedst i test endnu engang. De seneste fire år er Dermas Sollotion SPF15 udnævnt som den bedste blandt solcremer med solfaktor 15.

Nu også testvinder i Politiken: Bedste ansigtssolcreme

Nu kan Derma også føje titlen som bedste ansigtssolcreme til rækken af testvinder-solcremer.

Politiken har nemlig kåret Derma Ansigtssolcreme SPF30 som testvinder i deres 2023-test af ansigtssolcremer. Og det gør de, fordi ansigtssolcremen lever op til alle deres krav til en god ansigtssolcreme:

’Tynd og rar at smøre på, og pumpen fungerer. Let og virker knap så fed som de andre. Tynd nok til, at man kan putte creme eller serum under. Giver en dejlig fugt til huden.’ Og selv en sart hud kan tåle den, lyder det fra Politiken.

Ansigtssolcremen er både allergimærket, parfumefri, Svanemærket, koralvenlig og certificeret vegansk. Det sikrer, at produktet er godt for både sensitiv hud og for miljøet.

Læs mere om Derma Sun Face SPF30.

Bedste ansigtssolcreme 2023 - Derma Ansigtssolcreme SPF30

Derfor har et hav af Dermas solcremer vundet priser gennem tiden

Det er ikke uden grund, at Dermas solcremer år efter år vinder priser og kåres Bedst i test. Derma sætter nemlig høje standarder, når de producerer solcreme. Dermas mission er at udvikle solprodukter, man kan stole på, og som både er skånsomme og effektive og samtidig lever op til de høje forventninger til funktionalitet, som forbrugerne har. Og det er de mange certificeringer på emballagen et fint bevis på.

Vælg danske solcremer, og få den danske lovgivnings sikkerhed med i købet

Når du køber solcremer fra danske brands, som er produceret i Danmark, får du en masse sikkerhed og kvalitet med i købet. Danske solcremer – og dansk kropspleje i det hele taget – skal nemlig overholde dansk lovgivnings og EU’s skrappe krav for, hvad produkterne må indeholde. 
 
Desuden ved du, at dine produkter, som er produceret i Danmark, er blevet fremstillet under ordentlige forhold – både i forhold til miljøet, men også i forhold arbejdsvilkårene for de mennesker, der har været med til at lave dine produkter.
 
Alle Dermas produkter er produceret på egen fabrik, nemlig DermaPharm, som ligger i Fårup lidt uden for Randers.

Læs også: