Er Dermas hudplejeprodukter uden kemi?


Ordet kemi bruges jævnligt i vores dagligdag og opfattes ofte negativt for sundheden og miljøet i forbindelse med farlige og effektive kemikalier som rengøringsmidler og pesticider.

Men alt, hvad vi omgiver os med, er i virkeligheden kemi. Det er fx kemiske processer i planter, der danner de naturlige olier, som vi benytter i Dermas produkter. Alt hvad der foregår inden i kroppen er kemi, fx enzymer i fordøjelsen eller reaktioner i muskelcellerne, der får musklerne til at trække sig sammen.

Derfor er kemi ikke nødvendigvis negativt. Det er vigtigt at skelne mellem kemiske stoffer, der har en gavnlig virkning, og stoffer med uønsket virkning.  Man bør også tage højde for koncentrationen, fx er vand og køkkensalt kemi, men det kan være farlig at indtage i store mængder.

Stoffer med uønsket virkning kan fx være allergifremkaldende, kræftfremkaldende eller hormonforstyrrende. Langt de fleste af Dermas produkter er certificeret af Svanemærket, AllergyCertified og anbefalet af Asthma Allergy Nordic, og de er derfor uden uønskede ingredienser.