Hvordan får jeg kontaktallergi?


For at udvikle kontaktallergi skal du gentagne gange have hudkontakt med et stof, der kan give allergi (ikke alle stoffer kan). Allergifremkaldende stoffer kalder man også for allergener, det kan fx være parfumestoffer, konserveringsmidler eller UV-filtre i solcreme. 

Alle kan få allergi

Hvor mange gange din hud skal udsættes for et allergen, før du udvikler allergi, er helt individuelt, men det kræver mindst to gange, før der kommer en reaktion i huden.

Reaktionen kommer ikke med det samme – det kan ske efter et par timer og op til to døgn efter kontakt. Det betyder, at det kan være en stor udfordring at finde ud af, hvad det er, der giver en reaktion, så oplever du tilbagevendende problemer med udslæt, er det en god idé at gå til lægen og blive ordentlig udredt.

Når du først har fået hudallergi, er det for livet, så derfor er det en god idé at forebygge allergi. Se hvordan forebygges hudallergi?

Allergivenlig hudpleje 

Med Derma er det nemt at vælge allergivenligt uden at gå på kompromis med kvalitet og effekt. Gå på opdagelse i Dermas brede udvalg af allergimærkede og parfumefri plejeprodukter, særlig velegnet til sensitiv hud.

Læs mere:
Om kontaktallergi (Astma-Allergi Danmark)