Anti-age solcreme: Beskyt dit ansigt mod for tidlig aldring

Selvom rynker og fine linjer er en naturlig del af livet, er der meget du selv kan gøre for udsætte hudens aldring og bevare en smuk og sund hud. Hvis du gerne vil ældes med ynde og mindske alderens tegn, er det essentielt at passe godt på din hud i ansigtet – hele livet. Du ved sikkert godt, at søvn, kost, motion – og selvfølgelig dine hudplejerutiner – er alfa og omega for din huds sundhed, men rent faktisk er solcreme og sunde solvaner det bedste våben mod for tidlig aldring af huden.

Den bedste anti-age er din solcreme

Vores hud begynder allerede fra 30 års alderen at ældes, og de fleste af os foretrækker, at alderen viser sig i form af karakterfulde smilerynker, og ikke som dybe furer i ansigtet forårsaget af solens skrappe UV-stråler. Solens UV-stråling er den helt store synder i forhold til for tidlig aldring af huden, pigmentforandringer og læderhud, så hvis du gerne vil holde din hud smuk og smidig længst muligt, er det bedste, du kan gøre at beskytte din hud med solcreme. Solcreme er nemlig den bedste anti-age.

UVA- og UVB-beskyttelse

Solcreme beskytter ikke bare mod, at vi bliver røde, den beskytter også mod for tidlig aldring af huden. Solcreme virker nemlig ved at bortfiltrere en del af solens skadelige ultraviolette stråler: UV-A og UV-B, som er medvirkende til solskoldning og aldring af huden.

Hvad er forskellen på UVA- og UVB-stråler?

UVA er de længste ultraviolette stråler. De trænger dybere ned i huden end UVB-strålerne og kan ødelægge hudens DNA samt medføre ældning af huden. En huskeregel er, at A’et i UVA står for ageing eller aldring. UVA-stråler er faktisk den største årsag til for tidlig aldring af vores hud (udover genetik og livsstil), og UVA-beskyttelse er dermed også den bedste anti-age, der findes.

UVB står for burn eller brændt, og disse stråler trænger knap så dybt ned i huden. Det er UVB-beskyttelsen, der beskytter mod, at vi bliver forbrændte.

Hør mere om, hvad er det helt præcist, solen gør ved vores hud og forskellen på UVA- og UVB-stråler i vores podcast LabTalks om alt det, du gerne vil vide om solbeskyttelse

Hvilken faktor skal jeg vælge for optimal UV-beskyttelse?

En solcreme bliver målt for UVB-beskyttelse, og det er et lovkrav, at solcreme skal beskytte huden mod UVA-stråling svarende til mindst 1/3 af UVB-beskyttelsen. Det betyder fx, at en SPF30 er lig med 30 i UVB-beskyttelse og giver mindst 10 i UVA-beskyttelse. Det kan derfor godt betale sig at vælge en højere SPF til ansigtet, hvis du vil beskytte din hud bedst muligt mod UVA-stråler, rynker og for tidlig aldring.

 

Ansigtssolcreme faktor 50 – så godt er du beskyttet

Tallet på din ansigtssolcreme fortæller, hvilken solfaktor, også kaldet SPF, din solcreme har, og angiver, hvor stor en del af solens UV-stråler, din solcreme beskytter dig mod. Din solcreme kan ikke give dig 100% beskyttelse mod solen, da en mindre del af strålingen altid vil trænge ind i huden, men når du vælger en ansigtssolcreme med høj faktor 50 beskyttelse, opnår du 98% beskyttelse mod solens stråler og en UVA-beskyttelse på 16,666 (1/3 af UVB-beskyttelsen).

Så godt beskytter din ansigtssolcreme dig

  • SPF 15 filtrerer ca. 93% af strålerne og giver dig minimum 5 i UVA-beskyttelse
  • SPF 20 filtrerer ca. 95 % af strålerne og giver dig minimum 6,67 i UVA-beskyttelse
  • SPF 30 filtrerer ca. 97 % af strålerne og giver dig minimum 10 i UVA-beskyttelse
  • SPF 50 filtrerer ca. 98 % af strålerne og giver dig minimum 16,67 i UVA-beskyttelse

OBS! For at opnå den angivne SPF og UV-beskyttelse er det helt afgørende, at du smører nok solcreme på. Ifølge Kræftens Bekæmpelse er danskerne generelt for dårlige til at bruge nok solcreme, og hvis du smører for lidt solcreme på, nedsættes solbeskyttelsesfaktoren markant. Husk derfor altid at smøre rigeligt på!

meget solcreme skal du bruge

Mange bliver overrasket over, hvor meget solcreme der egentlig skal til for at opnå den anviste solbeskyttelsesfaktor. En god huskeregel er, at du skal bruge én håndfuld (svarende til 40 ml.) til én krop samt en teskefuld til ansigtet. Og det er faktisk en hel del. Vær derfor også opmærksom på, at kosmetikprodukter med UV-filter ikke er et reelt alternativ til solcreme, da man ofte ikke bruger nok til at opnå den angivne SPF og dermed ikke er optimalt beskyttet.

Den bedste anti age creme

De to ting, der ælder din hud mest, er tab af fugt samt solens stråler. En kombination af solcreme med høj faktor og masser af fugt giver derfor din hud den ultimative anti-age beskyttelse. 

Dermas anti-age ansigtssolcreme med SPF50 giver dig både høj, bredspektret beskyttelse mod solens skadelige UVA-/UVB-stråler og indeholder samtidig aktive anti-age ingredienser, der forebygger hudens aldring samt tilfører huden masser af fugt. Derma Face Sun SPF50 er tilsat hyaluronsyre, en kraftfuld fugtgiver, der virker opstrammende på huden og holder den spændstig og glat, mens fugtgivende pentavitin (inci: Saccharide Isomerate) giver smidighed og bidrager til at bevare hudens elasticitet og naturlige fugtbalance. Solcremen absorberes hurtigt uden at fedte og er dermed også velegnet under makeup.

Er det nødvendigt at bruge solcreme året rundt?

Der er ikke behov for solcreme i Danmark hele året rundt, men når du skal ud i solen eller UV-indekset er over 3, er det altid vigtigt at beskytte huden med solcreme. Når du beskytter din hud med solcreme, hjælper du bedst muligt huden med at modstå de skadelige påvirkninger fra solen og støtter hudens naturlige genopbygningsarbejde. Huden er nemlig ret fantastisk. Tænk bare på et sår, der heler helt af sig selv. Men den har brug for en hjælpende hånd, særligt når det kommer til solen.

Husk også solcremen i hverdagen – også selv om det er overskyet

De fleste af os husker solcremen på ferien, men til hverdag kan vi godt glemme solcremen, selvom det er nødvendigt. Hvis du cykler på arbejde, sidder ude i frokostpausen eller går til og fra togstationen eller supermarkedet, så får du nemlig også en del sol, og med solen følger de skadelige UVA- og UVB-stråler. Desuden skal du være opmærksom på, at der også kommer UV-stråler igennem skylaget selv på overskyede dage og, at det derfor fra april til oktober ofte er nødvendigt at bruge SPF – særligt på udsatte områder som ansigtet, uanset om solen er fremme eller ej.

Lad UV-indekset guide dig

Ifølge Kræftens Bekæmpelse er det kun nødvendigt at bruge solfaktor, hvis UV-indekset er over 3. Om vinteren når UV-indekset i Danmark sjældent over 3, og det er derfor ikke nødvendigt med solcreme. Med den gratis app ’UV-indeks’ – eller de fleste vejr-apps – kan du nemt holde øje dagens UV-stråling og få en advarsel om, hvornår der er behov for solcreme.

Kosmetikprodukter med UV-filter er ikke et alternativ til solcreme

Huden i ansigtet er særlig udsat og kræver ekstra pleje og beskyttelse for at stå imod solens stråler. Der er dog ikke behov for solfaktor hele året i Danmark. I vintermånederne er det sjældent nødvendigt med solbeskyttelse i Danmark. Alligevel indeholder en del kosmetikprodukter som dagcremer, foundations, læbestifter osv. unødvendige UV-filtre – og dermed unødig kemi. Typisk anbefaler man i Danmark at bruge solcreme fra april-oktober.

Her er det dog også nødvendigt at bruge en decideret solbeskyttelse og ikke blot en dagcreme eller foundation med SPF i. Dette skyldes, at du sjældent bruger den tilstrækkelige mængde af dette produkt, hvorfor du ikke er beskyttet nok. Du skal nemlig bruge det, der svarer til en teskefuld i ansigtet for at få den optimale beskyttelse, og det er de færreste, der bruger så meget dagcreme, foundation mv.. Skal du i solen og UV-indekset er over 3, anbefaler vi derfor, at du først bruger din normale dagcreme og derefter slutter af med en decideret solcreme for at opnå optimal beskyttelse eller udelukkende bruger ansigtssolcreme fra Derma, som også er tilsat gode fugtgivende og plejende ingredienser.

Vil du være sikker på optimal solbeskyttelse, så husk:

  • Kosmetikprodukter med UV-filtre er ikke et alternativ til solcreme, da man ofte ikke bruger nok til at opnå den angivne SPF.
  • Det kan variere, hvor meget beskyttelse et kosmetikprodukt med UV-filter reelt giver, da det ikke er et krav, at disse testes som solcreme.
  • Selv certificerede solfiltre kan være problematiske for både din sundhed og miljøet. Brug derfor kun solfiltre, når der er et reelt behov for solbeskyttelse, så du ikke udsætter din krop for unødig kemi.
  • Brug solcreme, når UV-indekset er over 3.

Solcreme til ansigtet, der ikke fedter

Er du på udkig efter en solcreme til ansigtet, der ikke fedter, er det en god idé at gå efter en decideret ansigtssolcreme. Ansigtssolcremer er tilpasset den tynde hud i ansigtet og har ofte en lettere konsistens end en decideret solcreme til kroppen.

Dermas ansigtssolcremer er udviklet, så de trænger hurtigt ind i huden uden at fedte, og de er derfor også velegnet under makeup. De er desuden vandfaste, så din makeup ikke løber eller bliver tværet ud, når du sveder. De er tilført plejende ingredienser som Aloe vera, Pentavitin og E-vitamin, der hjælper med at fugte og nære huden i dybden, så din ansigtshud fremstår sund og velplejet. Dermas Anti-age Ansigtssolcreme SPF50 er i herudover tilsat anti-age Hyaluronsyre, der virker opstrammende på huden og holder den spændstig og glat. Du kan derfor sagtens nøjes med at bruge Dermas ansigtssolcremer i stedet for din anti-age creme eller anti-age serum på de dage, hvor der er behov for solcreme. Der er altså ikke nogen grund til at påføre ansigtscreme under din Derma ansigtssolcremer.

Solcreme til ansigtet uden kemi

Når solen skinner, er solcreme et must, og det er vigtigt at bruge rigelige mængder og at smøre dig ind hyppigt for at undgå at blive forbrændt. Det er en rigtig god idé at gå efter de mest skånsomme solcremer, så du ikke udsætter din krop – og naturen - for mere kemi end højst nødvendigt. Et godt råd er, at gå efter certificeret solcreme – for din sundhed og miljøets skyld. Alle Dermas ansigtssolcremer er både Svanemærket, veganermærket, koralvenlige og allergicertificeret og din garanti for, at din ansigtssolcreme er uden parfume og anden unødig kemi og udviklet med respekt for både din sundhed og miljøet.

OBS! Vær opmærksom på, at selv certificerede solfiltre kan være problematiske for både din sundhed og miljøet. Brug derfor kun solfiltre, når der er et reelt behov for solbeskyttelse, så du ikke udsætter din krop for unødig kemi ved fx at bruge makeup med UV-filter året rundt. Kosmetikprodukter med UV-filter er fx ikke et alternativ til solcreme.

Læs også:

Følg os på instagram

@derma_official
;