Ansigtssolcreme - beskyt dit ansigt mod for tidlig aldring

Selvom rynker og fine linjer er en naturlig del af livet, er der meget du selv kan gøre for udsætte hudens aldring og bevare en smuk og sund hud. Hvis du gerne vil ældes med ynde og mindske alderens tegn, er det essentielt at passe godt på din hud i ansigtet – hele livet.

Du ved sikkert godt, at søvn, kost, motion – og selvfølgelig dine hudplejerutiner – er alfa og omega for din huds sundhed, men rent faktisk er solcreme og sunde solvaner det bedste våben mod for tidlig aldring af huden.

Den bedste anti-age creme er din solcreme

Vores hud begynder allerede fra 30 års alderen at ældes, og de fleste af os foretrækker, at alderen viser sig i form af karakterfulde smilerynker, og ikke som dybe furer i ansigtet forårsaget af solens skrappe UV-stråler.

Solens UV-stråling er den helt store synder i forhold til for tidlig aldring af huden, læderhud og ærgerlige pigmentforandringer. 
Pigmentforandringer ses som pletter/skjolder i ansigtet og sker, når solens lys rammer din hud, og huden producerer melanin, som er hudens naturlige forsvar mod de stærke UV-stråler. Pigmentforandringer er svære at komme til livs, når skaden først er sket.

Hvis du gerne vil holde din hud ensartet, smuk og smidig længst muligt, er det bedste, du kan gøre at beskytte din hud med solcreme - og masser af fugt.

Serum og solcreme - den bedste anti-age beskyttelse
Ansigtssolcreme faktor 50 fra Derma
Ansigtssolcreme faktor 50 med i tasken

Vælg en ansigtssolcreme med høj UVA-beskyttelse

En solcreme med bredspektret UVA/UVB-beskyttelse beskytter ikke bare mod, at huden bliver rød, den beskytter også mod for tidlig aldring af huden. Solcremen virker nemlig ved at bortfiltrere en del af solens skadelige ultraviolette stråler: UV-A og UV-B, som er medvirkende til både aldring af huden og forbrænding.

Hudens forsvar mod solen er rødme, som skal ses som en alarmklokke, der ringer for at advare os om, at vi har opholdt os for længe i solen og, at huden har fået nok! 


Hvad er forskellen på UVA- og UVB-stråler?

UVA er de længste ultraviolette stråler. De trænger dybere ned i huden end UVB-strålerne og kan ødelægge hudens DNA samt medføre ældning af huden. En huskeregel er, at A’et i UVA står for ageing eller aldring. 

UVB står for burn eller brændt, og disse stråler trænger knap så dybt ned i huden. Det er UVB-beskyttelsen, der beskytter mod, at vi bliver forbrændte.  

Hvilken solfaktor skal jeg vælge til ansigtet?

Det kan godt betale sig at vælge en højere solbeskyttelsesfaktor (SPF) til ansigtet, hvis du vil beskytte din hud bedst muligt mod UVA-stråler, rynker og for tidlig aldring.

En solcreme bliver målt for UVB-beskyttelse, og det er et lovkrav, at solcreme skal beskytte huden mod UVA-stråling svarende til mindst 1/3 af UVB-beskyttelsen. Det betyder fx, at en SPF30 er lig med 30 i UVB-beskyttelse og giver mindst 10 i UVA-beskyttelse. Det vil sige, at jo højere faktor, jo højere UVA-beskyttelse.

Vælg ansigtssolcreme faktor 50 – så er du godt beskyttet

Tallet på din ansigtssolcreme fortæller, hvilken solfaktor din solcreme har, og angiver, hvor stor en del af solens UV-stråler, din solcreme beskytter dig mod.

Din solcreme kan ikke give dig 100% beskyttelse mod solen, da en mindre del af strålingen altid vil trænge ind i huden, men når du vælger en ansigtssolcreme med høj faktor 50 beskyttelse, er du godt beskyttet.

 

Så godt beskytter din ansigtssolcreme dig

  • SPF 15 filtrerer ca. 93% af strålerne og giver dig minimum 5 i UVA-beskyttelse
  • SPF 30 filtrerer ca. 97 % af strålerne og giver dig minimum 10 i UVA-beskyttelse
  • SPF 50 filtrerer ca. 98 % af strålerne og giver dig minimum 16,67 i UVA-beskyttelse
SPF - hvad betyder det?

Derma Ansigtssolcreme SPF50 - høj UV-beskyttelse og anti-age effekt

De to ting, der ælder din hud mest, er tab af fugt samt solens stråler. En kombination af solcreme med høj faktor og masser af fugt giver derfor din hud den ultimative anti-age beskyttelse. Og det får du med Dermas anti-age ansigtssolcreme SPF50.

Dermas Sun Face 50 giver dig både høj, bredspektret beskyttelse mod solens skadelige UVA-/UVB-stråler og indeholder samtidig aktive anti-age ingredienser, der forebygger hudens aldring samt tilfører huden masser af fugt.

Ansigtssolcremen er tilsat hyaluronsyre, en kraftfuld fugtgiver, der virker opstrammende på huden og holder den spændstig og glat, mens fugtgivende pentavitin giver smidighed og bidrager til at bevare hudens elasticitet og naturlige fugtbalance.

Solcremen absorberes hurtigt uden at fedte og er dermed også velegnet under makeup.

Ansigtssolcreme med faktor 50 fra Derma

”Dermas solcreme SPF50 til ansigtet er blevet lidt af en favorit. Den koster ikke en formue, og så er den allergivenlig og uden parfume. Den fungerer fint sammen med makeup. Min foundation "fnulrer" ikke af, når jeg smører den oven på solcremen. Noget jeg sætter pris på, er, at den er nem at have i tasken, og så dufter den ret neutralt. Den er lidt af et solcreme-mirakel.” Femina, juli 2022

Fugt

 

Hurra for hyaluronsyre og spændstig hud

Vidste du, at hudplejeingrediensen hyaluronsyre er en fænomenal fugtmagnet, der kan bære sin egen vægt i vand op til 1000 gange? Hyaluronsyre er altså helt exceptionel til at binde fugt i huden, som er afgørende for at holde huden hydreret, sund og spændstig.

Hyaluronsyre findes naturligt i vores hud, men den naturlige produktion af hyaluronsyre falder med alderen, og vores hud bliver mindre smidig og fyldig, og rynker træder tydeligere frem.

Vil du gerne gå efter hudpleje med hyaluronsyre for at reducere rynker, linjer og tør hud, så finder du bl.a. hyaluronsyre i både Derma Eco Anti-age Serum og Derma Ansigtssolcreme SPF50, hvor hyaluronsyre er med til at udglatte fine linjer og give spændstighed og glød.

TIP! Brug serum under din solcreme for ekstra fugt

Der findes ikke nogen mirakelkur mod rynker, men fugt er en vigtig ingrediens til at holde huden hydreret, smuk og spændstig. Jo mere fugt, jo bedre.

Hvis du dog vil forkæle din hud med ekstra fugt og fylde, kan du med fordel bruge et serum under din ansigtssolcreme som Derma Eco Anti-Age Serum, som er en effektiv fugtbombe med hyaluronsyre og E-vitamin, der giver din hud spændstighed og glød.

Et ansigtsserum er en koncentreret form for pleje, der trænger dybere ind i huden end din creme og hjælper med at forbedre hudens tilstand og tekstur.

Brug serum under din solcreme for ekstra fugt

Bedste ansigtssolcreme 2023 er fra Derma: Testvinder i Politiken

Nu kan Derma også føje titlen som bedste ansigtssolcreme til rækken af testvinder-solcremer.

Politiken har nemlig kåret Derma Ansigtssolcreme SPF30 som testvinder i deres 2023-test af ansigtssolcremer. Og det gør de, fordi ansigtssolcremen lever op til alle deres krav til en god ansigtssolcreme:

’Tynd og rar at smøre på, og pumpen fungerer. Let og virker knap så fed som de andre. Tynd nok til, at man kan putte creme eller serum under. Giver en dejlig fugt til huden.’ Og selv en sart hud kan tåle den, lyder det fra Politiken.

Ansigtssolcremen er både allergimærket, parfumefri, Svanemærket, koralvenlig og certificeret vegansk. Det sikrer, at produktet er godt for både sensitiv hud og for miljøet.

Læs mere om Derma Sun Face SPF30 og Dermas øvrige testvinder-solcremer.

Bedste ansigtssolcreme 2023 - Derma Ansigtssolcreme SPF30

OBS! Kosmetikprodukter med solfaktor er ikke et 1:1 alternativ til solcreme

En del kosmetikprodukter som dagcremer, foundations, læbestifter osv. indeholder solfaktor. Det kan dog være falsk tryghed i solen, fordi man normalt ikke bruger den tilstrækkelige mængde af dit kosmetikprodukt til at opnå den beskyttelsesfaktor, som produktet angiver. Dagcreme med solfaktor er derfor ikke et 1:1 alternativ til en ansigtssolcreme, men selvfølgelig bedre end intet.

Du skal nemlig bruge en teskefuld solbeskyttelse i ansigtet svarende til en stor mandel for at få den optimale beskyttelse, og det er de færreste, der bruger så meget dagcreme, foundation mv. En dagcreme med SPF15 kan derfor ende med kun at beskytte som en faktor 4.

Vi anbefaler derfor at bruge en decideret ansigtssolcreme de dage, solen skinner, og ikke blot en dagcreme eller foundation med SPF.

Er der forskel på solcreme til krop og ansigt?

Ja, det er der. Man kan i princippet sagtens bruge sin almindelige sollotion til kroppen i ansigtet, men der bliver ofte stillet specifikke krav til, at en ansigtssolcreme skal have en let konsistens, der ikke tilstopper porerne, men absorberes hurtigt, så man nemt og hurtigt kan påføre sin makeup. Og samtidig skal den indeholde gode fugtgivende ingredienser, så man kan bruge den i stedet for ens almindelige dagcreme i sommermånederne. Sådan er det i hvert fald med Dermas ansigtssolcremer.

En solcreme til ansigtet, der ikke fedter

Er du på udkig efter en solcreme til ansigtet, der ikke fedter, er det en god idé at gå efter en decideret ansigtssolcreme. Ansigtssolcremer er tilpasset den tynde hud i ansigtet og har ofte en lettere konsistens end en decideret solcreme til kroppen.

Dermas ansigtssolcremer er udviklet, så de trænger hurtigt ind i huden uden at fedte, og de er derfor også velegnet under makeup. De er desuden vandfaste, så din makeup ikke løber eller bliver tværet ud, når du sveder. De er tilført plejende ingredienser som Aloe vera, Pentavitin og E-vitamin, der hjælper med at fugte og nære huden i dybden, så din ansigtshud fremstår sund og velplejet.

Dermas Anti-age Ansigtssolcreme SPF50 er i herudover tilsat anti-age Hyaluronsyre, der virker opstrammende på huden og holder den spændstig og glat. Du kan derfor sagtens nøjes med at bruge Dermas ansigtssolcremer i stedet for din almindelige ansigtscreme på de dage, hvor der er behov for solcreme.

Der er altså ikke nogen grund til at påføre ansigtscreme under din Derma ansigtssolcremer, men du kan med fordel anvende Derma Eco Anti-age Serum under solcremen, hvis du gerne vil give din hud et ekstra fugtboost.

Ansigtssolcreme der ikke fedter
Serum og ansigtssolcreme - dobbelt op på fugt
Serum og ansigtssolcreme - den perfekte anti-age duo

OBS! Så meget solcreme skal du bruge til ansigtet

Mange bliver overrasket over, hvor meget solcreme der egentlig skal til for at opnå den anviste solbeskyttelsesfaktor. En god huskeregel er, at du skal bruge en teskefuld, svarende til en stor mandel, til ansigtet. Og det er faktisk en hel del.

Vær derfor også opmærksom på, at kosmetikprodukter med UV-filter ikke er et reelt alternativ til solcreme, da man ofte ikke bruger nok til at opnå den angivne SPF og dermed ikke er optimalt beskyttet.

Ifølge Kræftens Bekæmpelse er danskerne generelt for dårlige til at bruge nok solcreme, og hvis du smører for lidt solcreme på, nedsættes solbeskyttelsesfaktoren markant. Husk derfor altid at smøre rigeligt på!

 

Husk også decolleté

Vidste du, at - udover ansigtet - er der tre områder, hvor huden ældes hurtigere end på resten af kroppen: Halsen, den øvre del af brystkassen (decolleté) og håndryggen. Her er huden fin og tynd og særlig udsat i solen. Så husk også at beskytte hænder, hals og bryst mod solens UV(A)ldrende stråler!

Er det nødvendigt at bruge solcreme året rundt?

Det afhænger af øjnene, der ser. Hvis du spørger Kræftens Bekæmpelse, som har fokus på de sundhedsskadelige konsekvenser af solen, er det kun nødvendigt at bruge solfaktor fra april til september, når UV-indekset er over 3.

Set med kosmetiske briller, der det dog en anden snak. UVA-stråler er til stede hele året og trænger stort set uhindret gennem atmosfæren og dermed også gennem vinduesglas - og din hud. Så for at beskytte huden mod for tidlig aldring og rynker, pigmentpletter og linjer til følge, er det en god idé at bruge en god ansigtssolcreme hele året.

Husk ansigtssolcremen – også selv om det er overskyet

De fleste af os husker solcremen på ferien, men til hverdag kan vi godt glemme solcremen, selvom det er nødvendigt. Hvis du cykler på arbejde, sidder ude i frokostpausen eller går til og fra togstationen eller supermarkedet, så får du nemlig også en del sol, og med solen følger de skadelige UVA- og UVB-stråler.

Desuden skal du være opmærksom på, at der også kommer UV-stråler igennem skylaget selv på overskyede dage og, at det er nødvendigt at bruge SPF på særligt udsatte områder som ansigtet - uanset om solen er fremme eller ej.

Lad UV-indekset guide dig

Tjek UV-indekset på din favorit vejr-app, da ozonlagets tykkelse (Jordens eget forsvar mod UV-stråling) kan variere betragteligt over en sæson og fra år til år.

Læs også:

Følg os på instagram

@derma_official
;