Guide til en ren, sund og velplejet hud: Sådan fjerner du din makeup - blidt og bedst

Du kender det sikkert: Når du har set samtlige afsnit af sin yndlingsserie, og klokken er blevet kvart over sengetid, eller når du har været en lidt for flittig bruger af snooze-knappen, kan det være fristende at glemme alt om makeupfjerner og ansigtsrens og bare lade makeuppen sidde natten over eller droppe morgenens ansigtsvask. Men det er ikke en god idé! Dagsgammel makeup kan nemlig føre til tør hud, tilstoppede porrer og irriterede øjne. Din hud har brug for en pause, hvor den kan få ro til at ånde og restituere. En god plejerutine er derfor altafgørende for din hud, og en god rens af huden giver det bedste grundlag for en både pæn, sund, glat og blød hud.

Men hvordan fjerner man bedst makeup?

Her er det vigtigt med en mild makeupfjerner og ansigtsrens, der virker, men som samtidig er skånsom mod den sarte hud – især i øjenområdet. Derfor er det en god idé at kigge efter allergicertificeringer og parfumefri, når du skal købe nye renseprodukter. Se her, hvordan model Malene Riis effektivt og skånsomt fjerner sin makeup med Derma Eco Woman Makeupfjerner:

;

Den perfekte hudplejerutine
Først skal makeuppen fjernes, og det gøres bedst med en mild micellar water eller makeupfjerner som for eksempel Derma Eco Woman Makeupfjerner. Herefter kan det være en god idé at benytte en rensegel som for eksempel Derma Eco Woman Rensegel for den optimale rens af ansigtet. Både makeupfjerner og rensegel er uden parfume og bærer både allergimærket, Svanemærket og er certificeret økologisk, hvilket gør dem perfekte til den daglige rens – morgen og aften. Gelen renser og modvirker udtørring af huden, mens den plejer og efterlader huden ren, frisk og afbalanceret. Samtidig beroliger den huden med sit indhold af blandt andet Aloe vera og gør den klar til at modtage ekstra fugt og næring fra en god dag- eller natcreme.

Hvordan fjerner du bedst din makeup?

 • Kom makeupfjerneren på en vatrondel
 • Lad vatrondellen hvile på øjenlåget et par sekunder, hvis du har meget makeup på. Så opløses det, og du behøver ikke at gnide og irriterer de sarte øjenomgivelser.
 • Væd derefter en ny vatrondel med makeupfjerner, og rens resten af ansigtet. (Husk, at vatrondeller skal smides i skraldespanden)
 • Gentag, hvis det er nødvendigt
 • Brug en god rensegel som for eksempel Derma Eco Woman Rensegel, som du nemt kan skumme op i hånden. Brug evt. en ansigtssvamp for eksfolierende effekt. Tip: Rensegelen kan også bruges alene, da den også effektivt fjerner makeup.
 • Til sidst, brug en god ansigtscreme som for eksempel Derma Eco Woman 24h Creme til normal eller tør hud.

Allergivenlig, certificeret økologisk og ovenikøbet virkelig god!
Mange tror, at skønhedsprodukter, der tager hensyn til allergi og miljø, ikke virker lige så godt som skønhedsprodukter, der ikke tager de samme hensyn. Men sådan behøver det altså ikke at være! Politikens kåring af Derma Eco Woman Makeupfjerner som testvinder viser én gang for alle, at produkter, der er formuleret og certificeret efter høje økologiske standarder og allergicertificeringer, sagtens kan præstere højt på funktion og dermed konkurrere med produkter, der hverken er økologiske, allergi- eller miljøvenlige.   

Hvorfor er Derma Eco Woman Makeupfjerner en vinder?
Den enkle formulering, hvor makeuprens går hånd i hånd med fugt og pleje, sikrer, at makeuppen kommer af, uden at huden bliver irriteret, eller det begynder at svie i øjnene. Samtidig er makeupfjerneren certificeret økologisk og formuleret med masser af Aloe vera, der beroliger huden og reducerer rødme og genopbygger cellerne. Den oliefri makeupfjerner indeholder glycerin, fugter og gør huden smidig uden at fedte.

Derma Eco Woman Makeupfjerner er også kaldet micellar water, fordi du kan bruge makeupfjerneren helt uden vand – bare som den er. Det gør den ekstra nem at have med, når du rejser, er på festival eller lign.

Makeupfjerneren indeholder

 • beroligende økologisk Aloe vera og fugtgivende glycerin
 • 0 % parfume og farvestoffer
 • Ingen animalske ingredienser, 100 % vegansk

Økologisk, skånsomt og effektivt: Med Derma Eco Woman Makeupfjerner får du det hele

Med testvinderen Derma Eco Woman Makeupfjerner får du en økologisk certificeret makeupfjerner, der ikke alene passer godt på dig og naturen, men som også passer godt på den sarte hud i øjenområdet og samtidig skåner de sensitive vipper, når du effektivt fjerner din makeup.

Makeupartist og skønhedsekspert på TV2, Sine Ginsborg, som var dommer i Politikens test siger om testvinderen og makeupfjernerens kvaliteter:

Derma Eco Woman Makeupfjerner er lækker, meget mild og virker rigtig godt.

Derma Eco Woman Makeupfjerner

 • Certificeret økologisk, allergi- og miljøvenlig
 • Fjerner skånsomt mascara og makeup
 • Beroliger huden og reducerer rødme

Bliv inspireret

Læs mere her