Vejen til sund hud og smukke vipper: Sådan fjerner du din makeup - blidt og bedst

Du kender det sikkert: Når du har set samtlige afsnit af sin yndlingsserie, og klokken er blevet kvart over sengetid, eller når du har været en lidt for flittig bruger af snooze-knappen, kan det være fristende at glemme alt om makeupfjerner og ansigtsrens og bare lade makeuppen sidde natten over eller droppe morgenens ansigtsvask. Men det er ikke en god idé! Dagsgammel makeup kan nemlig føre til irriterede øjne og vipper, der knækker og ikke mindst tør hud og tilstoppede porrer. Din hud har brug for en pause, hvor den kan få ro til at ånde og restituere. En god plejerutine er derfor altafgørende for din hud, og en god rens af huden giver det bedste grundlag for en både pæn, sund, glat og blød hud og lange, stærke vipper.

Men hvordan fjerner man bedst makeup?

Her er det vigtigt med en mild makeupfjerner/micellar water og ansigtsrens, der virker, men som samtidig er skånsom mod den sarte hud – især i øjenområdet - og de skrøbelige vipper. Derfor er det en god idé at kigge efter allergicertificeringer og parfumefri, når du skal købe nye renseprodukter.

Den perfekte renserutine

Først skal makeuppen fjernes, og det gøres bedst med en mild micellar water eller makeupfjerner som for eksempel Derma Eco Micellar Water. Herefter kan det være en god idé at benytte en rensegel som for eksempel Derma Eco Cleansing Gel for den optimale rens af ansigtet. Både micellar water og rensegel fra Derma Eco er uden parfume og bærer både allergimærket, Svanemærket og er certificeret økologisk og vegansk, hvilket gør dem perfekte til den daglige rens – morgen og aften. Gelen renser og modvirker udtørring af huden, mens den plejer og efterlader huden ren, frisk og afbalanceret. Samtidig beroliger den huden med sit indhold af blandt andet økologisk aloe vera og glycerin og gør den klar til at modtage ekstra fugt og næring fra en god dag- eller natcreme.

Sådan fjerner du bedst din makeup:

 • Vælg en mild makeupfjerner/micellar water, og kom den på en vatrondel (gerne genanvendelig)
 • Lad vatrondellen hvile på øjenlåget et par sekunder for at opløse makeup og mascara. Det er no go at gnide øjnene med en vatrondel eller renseserviet for at fjerne genstridig mascara. Du risikerer at hive vipper ud eller gøre dem alt for skrøbelige samt irritere de sarte øjenomgivelser.
 • Væd derefter en ny vatrondel med makeupfjerner, og rens resten af ansigtet. (Husk, at vatrondeller skal smides i skraldespanden eller genanvendes)
 • Gentag, hvis det er nødvendigt
 • Brug en god rensegel som for eksempel Derma Eco Cleansing Gel, som du nemt kan skumme op i hånden. Brug evt. en ansigtssvamp for eksfolierende effekt. Tip: Rensegelen kan også bruges alene, da den også effektivt fjerner makeup.

Mild og skånsom ansigtsrens

En ren hud er vigtigt for at få optimal effekt af de gode aktive ingredienser i dine cremer. Husk derfor altid at rense din hud godt både morgen og aften. Skal det gå stærkt er Derma Eco Micellar Water med aloe vera og glycerin nem at gå til, men har du mere tid, så anbefaler vi, at du starter med Derma Eco Cleansing Gel, der er lige dele mild og effektiv og samtidig beroliger huden. Brug gerne Micellar Water efter Cleansing Gel for optimal effekt. 

Ren hud - ret nemt

Med Derma Eco Micellar Water kan du på skånsom og effektiv vis fjerne makeup og snavs. Den er baseret på milde, økologiske ingredienser, der foruden at rense huden, også fugter og plejer. Den indeholder bl.a. økologisk aloe vera og glycerin, der modvirker udtørring og i stedet efterlader huden ren, blød og smidig. Kom Micellar Water på en vatrondel (gerne genanvendelig), og rens huden. Det er ikke nødvendigt at vaske efter med vand. 

Et skønt skum

Derma Eco Cleansing Gel er til dig, der ønsker en ansigtsrens, der mildt og effektivt fjerner makeup og renser huden uden at udtørre den. Den indeholder både økologisk aloe vera, som beroliger, opfrisker og lindrer huden, samt glycerin, der tilfører fugt, så huden efterlades blød og velplejet. Skum gelen op, og massér ind i fugtet hud morgen og aften, og skyl efter med vand. 

 

Allergivenlig, certificeret økologisk og ovenikøbet virkelig god!


Mange tror, at skønhedsprodukter, der tager hensyn til allergi og miljø, ikke virker lige så godt som skønhedsprodukter, der ikke tager de samme hensyn. Men sådan behøver det altså ikke at være!

Med Derma Eco Micellar Water får du en økologisk certificeret makeupfjerner, der ikke alene passer godt på dig og naturen, men som også passer godt på den sarte hud i øjenområdet og samtidig skåner de sensitive vipper, når du effektivt fjerner din makeup.

Den enkle formulering, hvor makeuprens går hånd i hånd med fugt og pleje, sikrer, at makeuppen kommer af, uden at huden bliver irriteret, eller det begynder at svie i øjnene. Samtidig er makeupfjerneren certificeret økologisk og formuleret med masser af aloe vera, der beroliger huden og reducerer rødme og genopbygger cellerne. Den oliefri makeupfjerner indeholder glycerin, fugter og gør huden smidig uden at fedte.

Med Derma Eco Micellar Water kan du fjerne makeup helt uden vand. Det gør den ekstra nem at have med, når du rejser, er på festival eller lign.

Derma Eco Micellar Water:

 • Fjerner skånsomt mascara og makeup
 • Beroliger huden og reducerer rødme
 • Er tilsat beroligende aloe vera og fugtgivende glycerin
 • Indeholder 0 % parfume og farvestoffer
 • Er uden animalske ingredienser, 100 % vegansk
 • Er certificeret økologisk, allergi- og miljøvenlig samt vegansk

 

Læs også: