Vælg koralvenlig solcreme - og pas på korallerne på din snorkletur

Når vi rejser afsted mod sydligere himmelstrøg og eksotiske destinationer for blandt andet at snorkle og udforske havets forunderlige verden, er vi efterhånden blevet gode til at passe på os selv og husker at smøre os ind i beskyttende solcreme, så vi ikke bliver røde og solskoldede. Men ofte rækker (om)tanken ikke længere, end til hvilken solfaktor vi skal bruge. Det er naturligvis ultravigtigt, at solcremen beskytter os effektivt mod solens skarpe stråler, men det er også vigtigt, at den passer godt på vores krop – og miljø og havmiljø – uden problematisk kemi.

Gå efter Svanemærket – havmiljøet vil takke dig

Elsker du også at bade i de tropiske have og udforske den fascinerende verden under havoverfladen og den overflod af dyreliv, levende væsener og flotte koraller, der findes under vandet? Det er vi i hvert fald mange, der er vilde med. Men vidste du, at den solcreme, du smører dig med inden en snorkletur, kan skade de skrøbelige koraller og havmiljøet i øvrigt? Det kan den, hvis den er én af de over 3.500 forskellige solcremer, der indeholder kemikaliet Oxybenzone som UV-filter. Når du bader i havet, skylles dele af solcremen af huden og ender i havet, og hvis din solcreme indeholder Oxybenzone eller anden problematisk kemi, kan den blege og skade de smukke koraller og andre dyr og planter i havet. 
Er du derimod mere til sommerhusture og badeferier i Danmark? Så er det vigtigt at huske, at omtanken for havmiljøet er lige så vigtig herhjemme, som den er i mere eksotiske egne. Det er nemlig ikke kun korallerne, der tager skade af solcremer med problematisk kemi, men havene helt generelt. Uanset hvor du bader, er det derfor vigtigt at tage hensyn til havmiljøet, når du bruger solcreme. 
Heldigvis er det nemt at passe på naturen og koralrevene ved at gå efter Svanemærket solcreme! Svanemærket på din solcreme er din sikkerhed for, at solcremen ikke indeholder kendte miljøbelastende og problematiske stoffer såsom Oxybenzone og skader naturen, havmiljø og koralrev mindst muligt. 

Solcreme uden problematiske stoffer!

Alle Dermas produkter er formuleret efter Svanemærkets standarder, og du kan derfor med god samvittighed over for korallerne tage på snorkletur med Dermas koralvenlige solcremer på. Og Svanemærket passer ikke kun godt på miljøet - det passer også godt på dig og din krop – uden parfume og anden problematisk kemi. 

Psst … husk også allergicertificeringerne

Mens Svanemærket guider dig til, hvordan du undgår at skade naturen, kan allergicertificeringerne Asthma Allergy Nordic og AllergyCertified hjælpe dig med at vælge produkter med minimal risiko for allergi. Det er nemlig ikke nok, at din solcreme beskytter effektivt mod solens skadelige stråler – den skal også beskytte dig mod unødig kemi.

Læs også om vores samarbejde med Den Nordsjællandske Kystlivredningstjeneste.

Læs også: