God tips til sund og velplejet baby

Den sarte babyhud har brug for mild og skånsom pleje for at undgå irriteret hud, røde numser mv. Her får du en række nyttige tips, som kan hjælpe dig i den første tid, når baby skal pusles, plejes og passes på.

Skånsom vask og badning af baby

 1. Vask baby med vand, og tilsæt en mild, uparfumeret babyshampoo/-bad efter behov. Sørg for, at vandet er tempereret til 37° – test med albuen eller håndleddet, eller brug et badetermometer. Den sarte barnehud bliver nemt forbrændt, rød eller irriteret, hvis vandet er for varmt.
 2. Støt den lilles hoved under badning, og undgå vand og sæbe i øjnene.
 3. Brug babyolie til at fjerne arp i hovedbunden. Lad olien sidde natten over, og fjern skæl med en tættekam. Red grundigt, og vask derefter hårbunden med en mild babyshampoo/-bad.

Husk, at huden er vores største organ, og derfor er et bad en genial måde at stimulere din babys sanser på. Så lad endelig din baby få lov til at plaske og lege og udforske følelsen af vægtløshed, så badet bliver en god oplevelse for jer begge.

Hjælp mod tør og irriteret babyhud

 1. Hvis dit barn har tør hud og/eller tendens til børneeksem, bør hun/han smøres ind i en god, uparfumeret babycreme hver dag.
 2. Du kan også tilsætte en smule babyolie i badevandet, eller skabe en hyggestund med babymassage, hvor du anvender babyolie.
 3. Har baby tør og irriteret hud i ansigtet eller rød og irriteret hud omkring munden efter sut, så brug en vandafvisende babysalve uden zink. Det er med til at danne en beskyttende hinde på hud, der udsættes for fugt.

Farvel til røde numser!

 1. Ved afføring anbefaler vi, at du vasker området med vand og en mild babyshampoo/-bad. Vær opmærksom på at vaske i alle folder i bleområdet for at undgå rød og irriteret hud. Sørg for at vaske i retningen oppefra og ned eller forfra og bagud for at undgå at sprede bakterier.
 2. Brug vådservietter, når du er på farten og ikke har adgang til vand. Vælg de svane- og allergimærkede, så du undgår unødig kemi.
 3. Et praktisk alternativ til vand, sæbe og vådservietter er Derma Eco Diaper Change Lotion, som er et mildt og effektivt 3i1-produkt til bleskift, der renser, plejer og blødgør huden i bleområdet og forebygger rød og irriteret babynumse på en og samme tid. Læs guiden: Diaper change: Sådan forebygger du rød numse – effektivt og skånsomt.
 4. Lad huden lufttørre, inden du giver ble på. Du kan evt. bruge en hårtørrer til at tørre babys hud. De fleste babyer bliver endda helt rolige og veltilpasse af lyden fra hårtørreren. Så det kan være en løsning på flere problemer. Husk at skifte ble hyppigt.
 5. Hav en vandafvisende babysalve med i pusletasken, hvis bleområdet bliver rødt. Smør salven på den rene og tørre hud i et tyndt lag.

 

 

Gode tips til et sikkert bad

De fleste børn nyder at komme i karbad, hvor de kan plaske med vand og slappe af i det dejlige vand. Her er gode råd til, hvordan du skaber en god og sikker badoplevelse for den lille.

 1. Et badekar eller en stor balje hjemme er et godt sted at blive dus med vandet, men hold altid dit barn under opsyn – også selv om det nu kan sidde sikkert selv.
 2. Sørg for, at vandet har den rette temperatur. Test med albuen eller et badetermometer, at det hverken er for koldt eller for varmt (maks. 37 grader).
 3. Hav alt, du skal bruge til badet, klar og inden for rækkevidde. Fx vaskeklud og håndklæde, badeolie og shampoo/bad. Gå efter de Svanemærkede og allergimærkede babyplejeprodukter for unødig kemi, fx fra Derma, som tilmed er økologisk certificerede.
 4. Et badeværelsesgulv kan nemt blive glat, når det bliver vådt, så læg derfor en skridsikker måtte i og ved badekarret, så hverken du eller dit barn glider.
 5. Et lille barn kan nemt glide i badekarret, så det ikke kan komme op igen. Sørg derfor altid for, at barnet sidder ned, mens det bader.
 6. Vær med helt tæt på - eller hop i karet/baljen med dit barn - så den fornødne tryghed og sikkerhed er til stede, og så badet bliver til en sjov og hyggelig fælles oplevelse.

Bliv klar til baby med en samlet babypakke fra Derma

Hvilke babyplejeprodukter skal du vælge til at starte med? Vi har gjort det nemt for dig at blive helt klar til babystart med en skræddersyet babystartpakke fra Derma Eco Baby. Pakken indeholder et bredt udvalg af rene, allergivenlige og økologiske certificerede musthaves til kærlig pleje af baby.

Med plejeprodukterne fra Derma Eco Baby behøver du ikke spekulere på parfume eller anden uønsket kemi. Alle babyplejeprodukterne er naturligvis vurderet til 'grøn kolbe' af Forbrugerrådet Tænk Kemi, som alle Dermas øvrige produkter, og er et certificeret trygt valg til din babys sarte hud.

Et godt tilbud: Økologisk babypakke til særpris! Kun 185 kr. (spar 31%)

Baby/småbørn: Få gode eksperttips og tricks til babypleje, berøring og motorik med den lille

Hvornår skal jeg begynde at bruge shampoo/bad til den lille? Hvilken creme anbefales til børneeksem? Hvilket produkt anbefales til babymassage for at give ro på den lille om aftenen inden sengetid?

Se med i videoen fra Derma og bObles LIVE, og få gode babyplejetips fra Dermas produktchef Stine Kolling samt brugbare motorikøvelser til baby/småbørn af bObles børnefysioterapeut, Louise Hærvig.

;

Læs også: