Diaper change: Sådan forebygger du rød numse – effektivt og skånsomt

Bledermatit, bleeksem eller bare rød babynumse. Det er desværre noget, de fleste småbørnsforældre kender til – i større eller mindre grad. Fortvivl ikke! Her får du gode og effektive råd til, hvordan du undgår irriteret hud i bleområdet og bevarer dit barns numse sund, velplejet og blød - ikke rød.

En bleskift creme, der både renser, plejer og beskytter

De fleste småbørnsforældre ved, hvor meget bleer og (mere eller mindre røde) babynumser kan fylde i hverdagen – og det må samtidig gerne gå lidt hurtigt med alle de bleer, der skal skiftes hver dag. Derma Eco Diaper Change er en god nyhed for travle småbørnsforældre, der gerne vil passe bedst muligt på deres kære små.

Diaper Change gør nemlig hele tre ting på én gang: renser, plejer og beskytter! På den måde gør produktet både bleskiftet nemmere og hurtigere, samtidig med at den med gode nærende olier som olivenolie og kokosolie opretholder hudens naturlige fugtbalance og danner en beskyttende barriere på huden, der modvirker udtørring og rødme.

Derma Diaper Change Lotion - Undgå rød numse
Derma Diaper Change Lotion - Sådan forebygger du rød numse
Derma Diaper Change Lotion - En bleskift creme, der både renser, plejer og beskytter

Bedste creme mod rød numse – et øko-certificeret, trygt valg

Et sted, man som nybagt forælder især ikke ønsker unødig kemi og skrappe ingredienser, er på den bløde, sarte babyhud. Babys hud er nemlig ekstra sensitiv og modtagelig.

Med hele fem certificeringer er Dermas Diaper Change Lotion – som den eneste på markedet – både certificeret allergi-, miljø-, økologi- og veganervenlig og et gennemcertificeret og trygt og parfumefrit valg, når baby skal pusles, plejes og passes på.

Bleskifte cremen fra Derma Eco Baby har desuden fået grøn kolbe af Forbrugerrådet Tænk Kemi. Så behøver du nemlig hverken at bekymre dig om rød barnenumse eller uønsket kemi, men kan derimod glæde dig over, at du, mens du passer godt på dit barns sarte hud i bleområdet, også tager hensyn til både miljø, allergi og økologi.

Tre gode øko- og allergivenlige valg til bleskift:

Diaper Change Lotion

Derma Eco Baby Diaper Change Lotion

 • Et gennemcertificeret og trygt og valg
 • Certificeret både økologisk, allergi-, miljø-,- og veganervenlig
  (som den eneste på markedet)
 • Renser, plejer og blødgør huden i bleområdet
 • Rig på naturlige, nærende olier heriblandt oliven- og kokosolie
 • 0 % fri for parfume og anden unødig kemi
 • A-kolbe af Forbrugerrådet Tænk Kemi

Sådan skifter du ble med Diaper Change Lotion – step by step

 1. Tjek bleen! Er der afføring eller synlige urenheder på huden, skal dette renses med vand og eventuelt en mild babyshampoo/bad inden påføring af Derma Eco Baby Diaper Change Lotion. Brug vådservietter, når du er på farten og ikke har adgang til vand. Vælg de svane- og allergimærkede, så du undgår parfume og anden unødig kemi.
 2. Omryst Diaper Change Lotion grundigt før brug.
 3. Påfør Diaper Change Lotion på en vatrondel (gerne genanvendelig i øko-bomuld), blød vaskeklud eller lignende.
 4. Tør over, så Diaper Change kommer på hele bleområdet. Produktet skal ikke vaskes af, da det plejer og forebygger rød numse.

Produktet kan anvendes fra nyfødt og ved hvert bleskift eller efter behov.

;

Undgå rød numse – 3 gode råd:

 1. Skift bleen ofte. Rød numse opstår, når den sarte hud er i kontakt med urin og afføring. Det er derfor vigtigt at skifte bleen ofte og holde huden tør.
  Tip: Du kan evt. bruge en føntørrer med en passende temperatur til at tørre babys hud. De fleste babyer bliver endda helt rolige og veltilpasse af lyden fra føntørreren.

 2. Lad huden ånde. Et lille barn har ble på mange timer i døgnet, og det fugtige miljø kan genere huden og udvikle rød numse, irritation og bleeksem. Sørg derfor for at give barnet nogle pauser i løbet af dagen, hvor det får lov at være uden ble.

 3. Plej huden under bleskift. Når du skifter ble og renser huden, er det en god idé at bruge produkter, som også plejer og beskytter huden.

Ofte stillede spørgsmål

Ja, det kan det sagtens. Hvis et barn (eller voksen) f.eks. har problemer med røde hudfolder, kan Derma Eco Baby Diaper Change Lotion også påføres her, da det danner en beskyttende og plejende barriere på huden. Cremen indeholder gode, plejende økologiske olier, som er med til at opretholde hudens naturlige fugtbalance.

pH-værdien er hudneutral, og produktet er både allergicertificeret og Svanemærket som garanti for, at det er uden parfume og anden unødig kemi. 

Ja, det er det helt bestemt. Med hele fem certificeringer er Dermas Diaper Change Lotion – som den eneste på markedet – både certificeret allergi-, miljø-, økologi- og veganervenlig og dermed et gennemcertificeret og trygt valg, når baby skal pusles, plejes og passes på. Produktet har desuden fået grøn kolbe i Kemiluppen fra Forbrugerrådet Tænk Kemi, som vurderer produktet et sikkert valg fri for problematiske indholdsstoffer herunder stoffer mistænkt for at være hormonforstyrrende og allergifremkaldende.

For at rense bleområdet anbefaler vi, at du bruger en mængde svarende til en 5-krone. Produktet er drøj i brug og fordeles nemt på huden. Der sker ikke noget ved at bruge en større eller mindre mængde, så prøv dig frem, hvad der giver det bedste resultat.

 

Nej, det skal blive på huden, så det afrensede område kan få gavn af de gode, plejende økologiske olier. Produktet lægger sig som en beskyttende hinde på huden og forebygger rød babynumse - effektivt og skånsomt. 

Da produktet indeholder vand og olie, kan det være nødvendigt at ryste flasken før brug for at blande de to dele og få et homogent produkt ud af flasken.

Ja, det kan det sagtens. Hvis der eksempelvis er afføring i bleen, vaskes først med vand og evt. Derma Eco Baby Shampoo/bad. Hvis du er på farten, er det praktisk at anvende vådservietter. Herefter påføres Derma Eco Baby Diaper Change Lotion. Er der rødme i bleområdet, kan det være en god idé at anvende Derma Eco Baby Salve for ekstra pleje og beskyttelse.

Ja, det er den. Vores flaske består af 100% genanvendt PET, som også kaldes r-PET. Kapslen er fremstillet af PP, som er en hård plasttype, der er 100% genanvendelig.

Salve til rød numse – vink farvel til rød og irriteret numse

​Er skaden sket? Selvom man som nybagt mor eller far er nok så påpasselig og gør sit allerbedste for at holde babys numse ren og sund, kan det være næsten umuligt helt at undgå rødme og irritation i bleområdet. Og så er en rød numse creme eller salve, der beskytter den røde og irriterede hud, en rigtig god idé.

Smør salven på den rene og tørre hud i et tyndt lag. Prøv fx Derma Eco Baby Salve, der er en speciel vandafvisende SOS-salve med gode, plejende egenskaber og særlig velegnet til rød babynumse og hudfolder.

5 nemme baby tricks til bleskift

Med en lille ny i huset kommer du til at tilbringe mange timer ved puslepladsen. Her en håndfuld gode hacks, som du kan bruge, når den lille skal pusles, plejes og passes på

;
 1. Hold styr på barnets hænder ved at folde body op over

 2. Sæt to elastikker på vådservietterne, så får du kun en ud ad gangen

 3. Plej huden med 3i1-diaper change lotion efter hvert bleskift og undgå rød numse – nemt og effektivt!

 4. Fold bleens folder helt ud for at forebygge uheld

 5. Brug diaper change lotion i hudfolder for at undgå rød og irriteret hud.

Læs også: