10 gode tips til en sikker pusleplads

Før du får set dig om, kan dit barn bevæge sig rundt og udforske verden omkring sig. Når baby er omkring 6-7 måneder begynder de at kravle og øver sig i at bevæge sig på nye måder, vende og dreje sig. Det er derfor vigtigt, at du holder et vågent øje med dit barn – ikke mindst på puslebordet. Her er en række gode råd til, hvordan du gør din pusleplads tryg og sikker for din lille tumling.

 1. Forlad aldrig dit barn på puslebordet – uanset alder. Hvis du skal hente noget, skal du tage barnet med dig eller lægge det på gulvet – barnet må aldrig ligge alene på puslepladsen.
 2. Vær opmærksom på, at dit barn er hurtigere, end du tror.
 3. Hav altid den ene hånd på dit barn, når du rækker ud efter noget med den anden.
 4. Hav alt, du skal bruge til pusletid, klar og inden for rækkevidde. Fx tættekam og babyolie til arp, babysalve til rød numse. Gå efter de Svanemærkede og allergimærkede babyplejeprodukter for unødig kemi, fx fra Derma, som tilmed er økologisk certificerede.
 5. Undgå at have skarpe genstande liggende ved puslebordet, som de nysgerrige pilfingre ikke må lege med – fx neglefil, neglesaks eller andet.
 6. Sørg for, at bleposerne er utilgængelige for barnet.
 7. Hold puslepladsen ren og hygiejnisk. Vælg en puslepude i et vandafvisende betræk, der kan tages af og vaskes i vaskemaskinen på 60 grader. Læg evt. et håndklæde eller en stofble under barnets numse, som nemt kan skiftes, hvis det bliver beskidt.
 8. Sprit puslepude – og hænder – af efter behov. Vælg en allergivenlig desinficerende håndsprit som fx Dermas med glycerin.
 9. Find den bedste placering til dit puslebord, hvor du har optimale puslebetingelser. Du kan evt. sikre dit puslebord ved at placere det ind mod væggen.
 10. Vælg gerne en puslepude, hvor siderne er højere end midten, så dit barn ikke så nemt kan trille ud over puden.

  Og husk, at du kommer til at tilbringe mange, mange timer ved puslepladsen sammen med din baby. Så sørg for at gøre det til et hyggeligt og trygt sted for jer begge. Hav en radio stående, hæng en uro eller nogle fine billeder op, som baby kan kigge på, eller hvad end du finder på.

3 gode, øko-certificerede babyplejeprodukter til puslebordet

Startpakke til baby - giv baby den bedste start

Har du lige fået en ny guldklump – eller kommer storken snart flyvende til jer? Så glæd dig til mange skønne stunder ved puslebordet med den lille. 

Derma har samlet et bredt udvalg af de bedste plejeprodukter til puslebordet i en samlet babypakke, så du har alt, hvad du skal bruge, lige inden for rækkevidde. 

Babystartpakken er fuld af rene, allergivenlige og økologisk certificerede babyplejeprodukter til kærlig pleje af baby – og andre skønne, allergivenlige musthaves uden parfume og anden unødig kemi. PERFEKT til puslebordet, når baby skal pusles, plejes og passes på.
Du får oven i købet en fin rygsæk i økologisk GOTS-certificeret bomuld med i købet.

Køb babystartpakken til særpris her:

Læs også: