Din guide til vegansk hudpleje: 


Sådan undgår du animalske ingredienser i dine plejeprodukter

Lever du vegetarisk eller vegansk, eller forsøger du bare at minimere mængden af kød og animalske ingredienser i din hverdag? Brænder du for dyrevelfærd, og mener du, at omsorg og respekt for alle levende væsner og naturen er vigtigt? Hvorfor så ikke også undgå animalske indholdsstoffer, når du køber skønhedsprodukter og hudpleje! Efterspørgslen på vegansk hudpleje er vokset markant de seneste år, og det stiller skarpe krav til branchen. Det betyder heldigvis, at du i dag kan finde mange skønne produkter til din krop og hud, som er veganske, og som samtidig leverer på kvalitet og funktion, herunder Derma. 

Flere veganere betyder flere veganske varer på hylderne 

For nogle er det at være veganer et livsstilsvalg, mens det for andre et moralsk og etisk valg. Uanset om det er for sundhedens skyld, dyrevelfærden, klimaet eller noget helt tredje, er en ting i hvert fald sikkert: Der bliver i øjeblikket flere og flere veganere. Det betyder dels, at vi ofte mødes af veganske trendsettere på de sociale medier, men også at udbuddet af veganske varer er stigende. Og det er jo gode nyheder for dig, der ikke blot vil leve vegansk i forhold til det, du spiser, men som også gerne vil reducere animalske produkter i andre sammenhænge, fx din hud- og kropspleje.  
 

Nu kan du også vælge dyrevelfærden til, når du køber hudpleje

For mange vegetarer og veganere og dyrevelfærdsforkæmpere giver det ikke rigtig mening at undgå kød i madplanen for derefter at smøre sig ind i cremer, der indeholder collagen, lanolin eller andre dyreafledte ingredienser. 
 
Heldigvis er Danmark underlagt EU’s lovgivning, der forbyder dyreforsøg på ingredienser til kosmetik og salg/markedsføring af kosmetikprodukter testet på dyr. Dette forhindrer dog ikke, at mange produkter stadig bliver produceret med animalske ingredienser. Derfor er vegansk hudpleje vejen frem for dig, der vil være helt dyrefri både i forhold til den mad, du spiser, men også i de produkter, du smører på kroppen. 
 

Gå efter mærkningsordningen Vegan Society

Hvis du vil være helt sikker på at komme hjem med veganske produkter fri for animalske ingredienser og hjælpestoffer, så gå efter veganmærket fra Vegan Society. Mærket ser ud som en solsikke og kaldes derfor også solsikkemærket. Vegan Society er et registreret varemærke og en international anerkendt standard for veganske produkter. 
 
Vegan Societys certificering er din garanti for, at dit produkt er fremstillet helt uden animalske ingredienser og biprodukter. Animalske ingredienser og biprodukter kan fx være bivoks (Cera Alba), uldfedt fra får (Lanolin) og honning (Mel). Den lille solsikke er samtidig din garanti for, at udviklings- og produktionsprocessen for produktet foregår helt uden, at der testes på dyr. 
 
Veganmærket blev grundlagt af den veganske forening, The Vegan Society, i England i 1944 for at fremme og støtte vegansk og plantebaseret levevis. I dag bærer tusindvis af veganske produkter veganmærket – lige fra fødevarer til rengørings- og skønhedsprodukter. 
 

Derma prioriterer bæredygtighed, dyrevelfærd og miljø højt 

Langt de fleste af Dermas produkter er 100% veganske og baseret på vegetabilske ingredienser. For at gøre det lettere for dig som vegansk forbruger er vi lige nu ved at få certificeret alle vores veganske produkter med Vegan Societys lille solsikke, og den vil være at finde på alle vores veganske produkter i nærmeste fremtid. Hos Derma går bæredygtighed, dyrevelfærd og miljø nemlig hånd i hånd, og derfor er veganske og vegansk-certificerede produkter naturligvis også fremtiden inden for både solpleje og almindelig hudpleje hos Derma.  
 

Din guide til at undgå animalske ingredienser i din hudpleje
 

Da al vegansk hudpleje ikke er certificeret med Vegan Society, så er det en god ide at vide, hvad du skal kigge efter i ingredienslisten, når du vil undgå animalske ingredienser i din hudpleje: 
 
  • Cera alba (bivoks fra bier, populært i balm)
  • Lanolin (uldfedt fra får, ofte brugt i læbepomade)
  • Keratin (protein som oftest udvindes af fåre- eller gedeuld, brugt i hårpleje)
  • Kollagen (protein udvundet fra dyr, fx okse, ses bl.a. i anti-aging cremer)
  • Mel (honning fra bier, anvendes ofte i olier)
  • Silke (tråde fra sommerfuglens puppe, i produkter til skinnende hår)
  • Karmin / E-120 (rødt farvestof udvundet af skjoldlus, brugt i make-up) 

Se det brede udvalg af veganske plejeprodukter fra Derma.

 

Læs også: