LabTalks - Podcasten til dig, der vælger din hudpleje med omhu!

 

Hos DermaPharm deler vi gerne ud af det, vi ved og kan. Derfor har vi skabt LabTalks, som er en podcast, hvor vi inviterer dig med helt ind i vores organisations hjerte: Laboratoriet. Det er her, vores produkter bliver udviklet, og her vi tester og eksperimenterer med nye koncepter, cremer og idéer. LabTalks er podcasten til dig, der interesserer dig for hudpleje, og hvad du smører på kroppen, og som gerne vil blive klogere på, hvad din yndlingscreme egentlig indeholder, og hvorfor lige præcis den creme er perfekt til din hud.

I sæson 1 dykker vi i seks afsnit ned i seks emner og nørder den hele vejen hjem, så du én gang for alle får muligheden for at kunne navigere og finde rundt i hele hudplejeuniverset.

I sæson 2 handler det om sol, og hvordan vi bedst passer på vores hud, når vi opholder os i solen. For selvom vi ved, at solcreme er vigtigt, er det de færreste af os, der ved, hvordan det helt præcis hænger sammen. 

Du kan også finde podcasten LabTalks der, hvor du normalt lytter til podcasts. 

 

SÆSON 1 af LabTalks - Bliv klog på hudpleje
 

I LabTalks sæson 1 får du svar på alt det, du gerne vil vide om hud og hudpleje.

;
;

Afsnit 1 - Hvordan laver man en creme?

Hvordan laver man egentligt en creme? Hvad er processen? Hvor langt er der fra idéen til et nyt produkt opstår til, at produktet står hylden? Hvad er de største udfordringer, når man skal lave en creme?

Afsnit 2 - Konservering i hudpleje

Har du nogensinde tænkt over, hvorfor nogle cremer kommer i tuber, mens andre kommer i krukker? Det er en af de ting, vi sætter spot på i vores podcast LabTalks, hvor vi sætter fokus på konservering af din skønhedspleje! Lyt med, og lær! 

;
;

Afsnit 3 - Aktive ingredienser

Hyal ... a hvad? Der findes mange fine ord i hudplejeuniverset, og det er, hvad vi i tredje episode af LabTalks skal snakke om. Det skal nemlig handle om aktive ingredienser som for eksempel hyaluronsyre, der hjælper med at binde fugt til din hud! Lyt med, og hør hvordan din creme hænger sammen, og hvad du skal være opmærksom på, når du shopper løs i beauty-afdelingen! 

Afsnit 4 - Test, test og atter test

Test, test, test” Vidste du, at dit hudplejeprodukt gennemgår rigtig mange tests, inden det bliver sat i produktion. Det bliver testet for konsistens, det bliver testet både fysisk og kemisk, solcreme bliver testet for SPF, og så bliver det testet for holdbarhed. Vi taler også om nogle af de største misforståelser om hudpleje.

;
;

Afsnit 5 - Fugt - hvad er det? Og hvorfor er det vigtigt?

Creme-forvirring? Vi kender det godt, for hvad skal man gå efter, når man vil vælge de bedste skønhedsprodukter? Vi forstår dig så godt! For hvilken fugtighedscreme er den bedste? Hvad skal man gå efter? Hvad er ’fugt’ egentlig? Og hvorfor er fugt så vigtig for din hud? Alt det får du i femte episode svar på, når vi sammen med eksperterne Lene og Lulu undersøger fugtighedscreme. 

Afsnit 6 - Gode råd fra hudlægen

Vi har besøg af Doktor Uffe. Han er hudlæge og biokemiker, og så ved han alt, du skal vide om din hud – på godt og ondt! Lyt med, og bliv klogere på din huds opbygning, og hvad du kan gøre for at pleje den bedst muligt.

 

SÆSON 2 af LabTalks - Bliv klog på sol
 

I LabTalks sæson 2 får du svar på alt det, du gerne vil vide om solbeskyttelse.

;
;

Afsnit 1 - Hvad er det helt præcist, solen gør ved vores hud? Hør, hvad forskellen er på UVA- og UVB-stråler, og hvilken solcreme du bør bruge hvornår

I anden sæson af LabTalks skal det handle om sol, sol og sol. For hvorfor er det egentlig så vigtigt at bruge solcreme? Hvad betyder SPF? Og er dobbelt så høj faktor dobbelt så godt? I første episode undersøger vi, hvad solen gør ved vores hud. Hvad UV-indeks betyder, og hvad forskellen er på UVA- og UVB-stråler. Og så får du også svar på, hvilken solcreme du bør bruge hvornår. Lyt med, og bliv klogere på alt, der er at vide om solcreme.

Afsnit 2 - Hvad skal der til for at lave den bedste solcreme? Er solcreme bare en bodylotion med SPF?

Hvad er det helt præcis, der adskiller en solcreme fra en almindelig bodylotion? Det undersøger vi i denne episode af LabTalks, hvor vi kommer med i laboratoriet og bliver klogere på, hvilke ingredienser en solcreme består af – hvad gør, at den beskytter mod solen, og er der forskel på solcreme til kroppen og solcreme til ansigtet? Vi får svar på, hvordan en solcreme bliver vandfast, og hvordan man tester, hvor vandfast den er. Og så finder vi ud af, om den billige solcreme er lige så god som den dyre. Lyt med, og lær!

;
;

Afsnit 3 - Hvad er et solfilter? Og hvad er forskellen på det kemiske og det fysiske?

Er det nok at bruge dagcreme med SPF, eller er det nødvendigt med en decideret solcreme? I denne episode af LabTalks undersøger vi solfiltre – i flertal, for sådan nogle findes der flere af, og det er ikke helt uden betydning, hvilke der bliver brugt. Så hvornår bruger man det ene frem for det andet? Og hvordan tester man, hvilken SPF en solcreme har? Hør også, hvilken solcreme du bør gå efter, hvis du vil skåne havmiljøet mest muligt.

 

Afsnit 4 - Jeg vil bare gerne være brun! Selvbruner, solarie eller sololie?

Hvordan får man den flotteste kulør på sundeste vis? Og kan man overhovedet blive brun, hvis man har solcreme på? Hvad er det i en selvbruner, der bruner? Og hvordan er det nu med det der solarie? Lyt med, og få eksperternes bedste råd til en sund kulør.

;
;

Afsnit 5 - Sol, anti-age og aktive ingredienser Hvordan undgår jeg for tidlig aldring af huden?

Du har måske hørt det før – solcreme er det bedste våben mod rynker. Men hvorfor er det sådan? Hvad er det ved solen, som giver os rynker? Og bør vi så bruge solcreme hver dag hele året rundt? Hør, hvordan du undgår solskader og læderhud. Og hvorfor det ikke er nok, at der er SPF i din makeup og dagcreme. I denne episode af LabTalks bliver du også klogere på, hvad der adskiller en aftersun fra en almindelig bodylotion.

Afsnit 6 - Børn, graviditet og sol. Bør jeg altid bruge SPF 50 til mine børn?

Hvordan passer vi bedst på vores børn, når de leger i vandkanten under den bagende sol? Og hvor meget sol må en voksende gravid mave egentlig få? Hvilke certificeringer er gode at gå efter? Og er der forskel på solcreme til babyer og til børn? Få svarene af eksperterne i denne sidste episode af anden sæson af LabTalks.