Find os på E-maerket.dk Find os på Facebook!

Marts 2014

 

Nyhed: Lækre ansigtssolcremer uden parfume og parabener 

Solsikker sommerhud - også under makeup

Pigmentforandringer er sammen med rynker mange kvinders store bekymring, og i den sammenhæng er solen én af de helt store syndere. Mange dagcremer og kosmetikprodukter lover beskyttelse i form af UV-filter, men det er ofte ’falsk’ tryghed og ikke et alternativ til solcreme. Nu lancerer danskernes favoritsolcreme nummer 1, Derma, to nye svanemærkede og astma-allergi-mærkede ansigtssol- cremer. Så gå forår og sommer i møde klædt på til solen
– og undgå solskader!

Er der noget bedre end solen, der varmer ens ansigtshud efter en lang og kold vinter? Sol giver varme, D-vitaminer, overskud og glæde. Men ligeså skøn solen er, ligeså slem er solens stråler ved vores hud. De ultraviolette stråler i sollys medfører skader på hudcellerne og er årsag til for tidligt ældet hud, pigmentforandringer – og i værste fald hudkræft. Derfor skal huden beskyttes godt både forår og sommer, når UV-indekset overstiger 3 – både mod de skadelige UVA- og UVB-stråler*.

Foundation er IKKE solcreme

Derma lancerer nu to lækre solnyheder, der kan hjælpe alle til at nyde solens stråler med respekt for både ansigt, sundhed og makeup. ’Derma Ansigtssolcreme SPF 15 Mellem’ og ’Derma Ansigtssolcreme SPF 30 Høj’ er udviklet til effektivt at beskytte mod solens UVA- og UVB-stråler.

Solcremerne er vandfaste og aldeles velegnede til at bruge under makeup, da de er lette i konsistensen og hurtigt absorberende. Det betyder, at man kan smøre sig med det anbefalede lag af ansigtssolcreme om morgenen (inden man evt. lægger makeup) og være sikker på at opnå den rette beskyttelse mod solens skadelige stråler – og således undgå uoprettelige solskader på ansigtshuden.

De to ansigtssolcremer indeholder ingen parfume, parabener eller farvestoffer, og de er – som alle Dermas andre produkter – både Svanemærket og deklareret i samarbejde med Astma-Allergi Danmark.

Lyt til hudlægen – ikke dagcremen

”En ansigtssolcreme med den rette faktor i forhold til hudtype og vejrforhold er den bedste ansigtssolbeskyttelse i forårs- og sommermånederne, ” lyder det fra læge, cand.scient., ph.d. og scientific advisor hos DermaPharm, Uffe Koppelhus, der fortæller, at makeup, dagcreme (både for mænd og kvinder) og foundations, der reklamerer med SPF-faktor eller UV-filter, ikke altid er til at stole på, da man langt fra smører den tilstrækkelige mængde på til at opnå den lovede faktor. I øvrigt kan solfiltre være problematiske for sundheden og miljøet, og de bør derfor kun bruges, når der er et reelt behov for solbeskyttelse og ikke tilsættes unødigt i hverdagskosmetik.

”Desuden indeholder mange ansigtsprodukter parfume, farvestoffer og unødvendig kemi og bør efter min mening slet ikke benyttes som daglig solcreme. Huden er kroppens største organ, og det er essentielt, at vi passer på den uden unødige tilsætningsstoffer, ” forklarer han.

Uffe Koppelhus anbefaler desuden, at man benytter faktor 15 i Danmark med UV-indeks op til 5. Når UV-indekset er højt – dvs. 6 eller derover – er det en god idé at gå op i faktortal og vælge en vandfast solcreme med faktor 30.

”Vi har udviklet de to nye ansigtssolcremer til alle, der ønsker optimal beskyttelse af ansigtshuden i forårs- og sommermånederne. Solcreme til kroppen kan godt bruges til ansigtet, når man er på stranden, men de nye ansigtssolcremer har en let konsistens til ansigtet, der trænger hurtigt ind uden at fedte, og så kan de fint bruges under makeup,” lyder det fra kvalitets- og miljøchef i DermaPharm, Connie Mørch.

Se mere i Dermas solguide, som bl.a. indeholder en liste over gode solfiltre, faktorguide samt generelle solråd. Den findes og kan hentes på www.derma.dk/solvifte.aspx.

Huskeregel: UVA-stråler er aldrende. UVB-stråler er brændende.

 

Showoff Media